0
kosár
0 Ft nettó ár
0
kosár
0 Ft nettó ár

Útmutató a fejtámla kárpitozásához

Rengeteg trükk van, amellyel modernizálhatja bútorait és otthonát. Az egyik ilyen trükk a fejtámla kárpitozása, amely gyors és egyszerű módja annak, hogy ágyát hangulatos, elegáns alvó oázissá varázsolja.

Amire szüksége van egy ágy fejtámlájához

A kárpitozott fejtámlájú ágyakat leginkább a szállodai szobákból vagy a ma már igen népszerű boxspring ágyakból ismerjük. Ágyát azonban ilyen hátfallal is megépítheti.

postele cela
Útmutató a fejtámla kárpitozásához 2

Mekkora legyen a fejtámla?

Ön határozza meg a homlok méretét és alakját. Ideális esetben a fa fejtámla legalább olyan széles legyen, mint az ágyad, de ha szeretnéd, kicsit szélesebbre is teheted. Ami a fejtámla magasságát illeti, az ágy méretétől vagy a szoba méretétől függően dönthet. A magas háttámla nagyon pompásan néz ki, és nagy hálószobákban előnyös. Ha rendelkezik a szükséges eszközökkel, a falap formáját is megválaszthatja - téglalap alakú, négyzet alakú vagy ívelt sarkokkal.

Amire a kárpitozáshoz szüksége lesz

Egy nagyméretű falap (forgácslap, rétegelt lemez) elegendő lesz, hab, kárpitszövet és, ha szükséges, egy pár dekoratív szög és kárpitos kapcsok. Ne feledkezzen meg a kiváló minőségű SEFOX ragasztóról.

A fadeszkát vagy a későbbi fejtámlát a megfelelő tiplikkel és csavarokkal lehet a falhoz rögzíteni, vagy támlákra helyezni, majd az ágy és a fal közé szorítani. Mivel a fejtámlára nem nehezedik nagy terhelés, itt választhat egy egyszerű, vékony PUR hab ami kisebb térfogatsűrűségű, például habkarton T2536 .

A homlok vastagságát maga határozza meg. A hab könnyen továbbfeldolgozható, mivel rugalmas. Ezenkívül nagyon könnyű, így a kárpitozott fejtámla nem túl nehéz. Vigyázzon, hogy ne válasszon túl puha PUR habot. Ellenkező esetben körülbelül 2 cm-es vastagsággal gyorsan nekidőlne a feje egy kemény falapnak. A hab ne legyen túl vastag, ideális esetben körülbelül 4 cm.

Melyik szövet alkalmas egy kárpitozott fejtámlához

Egy ilyen projekt esetében alapvetően minden kárpitos szövet. A kárpitszöveteket viszonylag nagy gramm tömeg jellemzi, ami robosztussá és kopásállóvá teszi őket. Ez azt jelenti, hogy a kárpitszövetek nem túl vékonyak és hosszabb ideig tartanak. Sötétebb árnyalatokat ajánlunk, amelyek nem hajlamosak a foltosodásra. Szintén nagy előny a kárpitszövet foltmentes kivitelezése. Az ágy háttámlájához különböző típusokat választhat műbőröket a jobb és könnyebb karbantartás érdekében, bársony kárpitos szövetek a különösen elegáns megjelenésért, vagy puha poliészter a nagy kényelemért.

Útmutató a művelet végrehajtásához

  • 1.Lépés: A falap feldolgozása. Először is meg kell dolgoznia a fa panelt, hogy később önállóan is fel tudjon lógni a falra. Ha például le szeretné kerekíteni a sarkokat, vágja le őket, és csiszolja formára. Ha a fejtámlát gombokkal szeretné díszíteni, akkor most fúrjon lyukakat a gombok számára. A legjobb, ha először tollal jelölöd meg a helyeket, és csak utána fúrsz. Így biztos lehetsz benne, hogy a lyukak szabályos időközönként lesznek.

Egy kicsit több kézügyességgel a kezedben más típusú háttereket is építhet. Például beépített világítással ellátott fejtámlákat vagy rejtett polcokat, amelyek extra tárolóhelyet biztosítanak.

  • 2.Lépés: Fújja a SEFOX spray ragasztót a falapra. Gyors és rendetlenségmentes. Egyszerűen csak vigye fel a ragasztót a falapra, majd rövid ideig nyomja erősen a habot. Néhány perc múlva a hab a falapra tapad, és Ön máris folytathatja a munkát. A felesleges habot egy éles késsel vágja le maga körül.
  • 3.Lépés: Ragassza a habot a homlokzatra 150 g/m2 kárpitozó gyapjú. A kárpitos gyapjú valójában lágyabb formákat és kerekdedséget biztosít. A fejtámla esetében a vlies gondoskodik az élek és sarkok szép lekerekítéséről. Egyszerűen fújja be a habot SEFOX ragasztóval, és fektesse rá a vásznat (természetesen gyűrődések nélkül) a habra. Ezután hajtsa be a széleinél, és rögzítse a falap hátoldalára, majd szorítsa össze. tűzőgéppel. Hajtsa a gyapjút kis ráncokba a sarkoknál, és vágja le a felesleges gyapjút ollóval.
  • 4.Lépés: Rögzítse a választott anyagot. Most ismételje meg a 3. lépésben leírt elvet a kiválasztott kárpitos anyaggal. Ügyeljen arra, hogy az első kapcsot a szélek közepére helyezze. Ez azt jelenti, hogy a kapcsokat mindig a közepétől a sarkok felé lövi. Először a sarkokat vágja le, majd az oldalakat tűzze le. A gyűrődések elkerülése érdekében simítsa ki újra és újra az anyagot. Azonban nem szabad, hogy túl szoros is legyen. A sarkoknál hajtsa magára az anyagot, és varrja a helyére. A felesleges anyagot egyszerűen vágja le ollóval. Most már alapvetően kész a kárpitozott fejtámlája, és már rögzítheti is a szerelvényeket a falap hátuljára, vagy felakaszthatja dübelekre. Ha azonban a gombok vagy más díszítések mellett döntött, akkor most az utolsó lépést kell megtennie. A fapanel hátoldalán láthatja a korábban kifúrt lyukakat. Itt kell átfűzni cérnát a gombokra, amelyek az elülső oldalon díszítésként szolgálnak. Egyenletesen húzzuk meg a cérnát, majd tűzzük fel. Így kevés pénzből és kevés erőfeszítéssel egyedi hátteret érhet el. Az ágya nemcsak rendkívül kényelmes, hanem eredeti és egyedi is lesz.
Zatvoriť
Vážený zákazník,
naša spoločnosť bude v čase od v čase od 22. júla do 6.
augusta čerpať CELOZÁVODNÚ DOVOLENKU

Vaše objednávky budú expedované v pondelok 7. augusta

Ďakujeme za pochopenie
Kapcsolat
Szeretné megkapni a legfrissebb információkat áruházunkból?
Iratkozzon fel e-mail hírlevelünkre.
Subscription Form
© 2024 Minden jog fenntartva | Webdesign by Pixel Design s.r.o. | Created by webyashopy.cz
Meli interiéry, s.r.o. - Hlavná 108, 930 36 Horná Potôň
hello world!
storemagnifiercrossmenu