0
kosár
0 Ft nettó ár
0
kosár
0 Ft nettó ár

A habszivacsok típusai

molitany

A habot töltőanyagként használják a kárpitozott bútorokban, hogy ülő vagy fekvő helyzetben kényelmet biztosítson. Többféle hab létezik, amelyek különböző keménységi és sűrűségi paraméterekkel rendelkeznek. Ettől függően ajánlott a kárpitozásban való felhasználásuk is. A kárpitozott bútorok és matracok gyártói a különböző keménységű habok kombinációját is használják, szendvicsszerűen egymásba illesztve, az optimális komfortú és minőségű termék elérése érdekében.

A habok típusai és felhasználásuk

Nézzük meg közelebbről a különböző típusú habokat, azok tulajdonságait és optimális felhasználását.

PUR hab

PUR hab vagy standard hab általában N vagy T /STANDARD/ jelöléssel. Ez egy termikusan módosított poliuretánhab, amelyet poliuretánmassza habosításával állítanak elő. Nem tartalmaz semmilyen káros anyagot. Felhasználása sokrétű, kárpitozott bútorok, kanapék, fotelek, ágyak, székek, matracok gyártásában, de az építőiparban hő- és hangszigetelésre, valamint csomagolóanyagként is használják. Lehet rugalmas és puha vagy stabil és erős. Nagyon könnyen megmunkálható, vágással és ragasztással a kívánt méretre alakítható.

Hideg hab

Hideg hab a HR /HIGH ELASTIC/ jelöléssel ellátott poliuretánból készült. A PUR habhoz képest vastagabb falú, sokkal szellősebb, jobban elvezeti a hőt és a nedvességet. Kiváló minőségű és tartós, pontszerű rugalmassággal rendelkezik és könnyen alkalmazkodik. Rugalmasságát és tartósságát tovább megőrzi, mint a hagyományos PUR hab. Elsősorban ágymatracokhoz, kanapékhoz és kanapé garnitúrákhoz használják.

Memóriahab - VISCO

Memória hab – VISCO /VISCOELASTIC/ néven emlegetik, egy rendkívül rugalmas hab, más néven lusta, termo hab, amely poliuretánból készül. A memóriahab jellemző tulajdonsága, hogy emlékszik az alakjára, tökéletesen alkalmazkodik az emberi test alakjához és hőmérsékletéhez. Ha felmelegítik és összenyomják, akkor megpuhul és alkalmazkodik, ha pedig felengedik, akkor lassan visszanyeri eredeti alakját. Kényelmes üléshez és fekvéshez, anatómiai és ortopédiai párnákhoz, az egészségügyben a kábítószerrel való visszaélés elleni párnákhoz és a megelőzésre szolgáló matracokhoz használják.proti preležaninám.

Latex hab

Latex hab nyitott cellás szerkezetű, antibakteriális, szellős, nem szívja magába a port és a nedvességet. Természetes vagy szintetikus latexből vagy a kettő kombinációjából készül, a habszerkezet levegő vagy gázok bevezetésével jön létre, ami számos apró buborékot hoz létre. Ezáltal a hab szuperelasztikus, rugalmas, alkalmazkodó és tartós, sűrűsége akár 55-85 kg/m3 is lehet. A természetes latex a hagyományos természetes anyagból, a gumitejből készül. A latexhabok többnyire természetes és szintetikus latex kombinációjából állnak. Minél magasabb a természetes gumitartalom, annál drágább a hab. A legmagasabb minőségű, akár ortopédiai matracokhoz, párnákhoz és magas komfortfokozatú és luxus bútorkárpitokhoz használják. A matracokat a puhítás érdekében perforálják, különböző lyukméretű matraczónákat hozva létre.

Polietilén alapú hab

Polietilén alapú hab, amelyet speciális fúvóanyagokkal habosítanak. Az ilyen hab rugalmas és víztaszító, zárt cellákkal rendelkezik. Többek között orvosi eszközök vagy elektronikai berendezések szállításánál használt csomagolóanyagokhoz használják. Mivel nem szívja magába a vizet, elsősorban szigetelőanyagként használják /pl. NEOPREN/.

Ragasztott szemcse - ragasztott hab

Ragasztott habmorzsa / ragasztott hab RE /recycled/ egy újrahasznosított és ragasztott habszivacs morzsa. Főleg hő- és hangszigetelésre, szendvicsmatracok és ágyak magjához használják, és széleskörűen alkalmazható a kárpitozásban.

Gumi - kókuszrost

Gumi - kókuszrost  természetes anyag, elsősorban ágymatracokhoz vagy székekhez és fotelekhez használják.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő habsűrűséget és keménységet ?

  • Sűrűség. Minél sűrűbb a hab, annál nehezebb, és annál hosszabb a tartóssága, valamint nem öregszik vagy ereszkedik olyan gyorsan, mint a puhább hab. A sűrűséget vagy ömlesztett sűrűséget kg/m3-ben adják meg.
  • A keménységet vagy merevséget a nyomószilárdság ellenállásaként fejezik ki kPa-ban. A leglágyabb, legkisebb merevségű habszivacs ellenállása legfeljebb 2,5 kPa. A közepes merevség 3,0 és 4,8 kPa között, a legkeményebb, legmerevebb hab pedig 5,0 kPa feletti nyomóellenállással rendelkezik.

Mit jelent a numerikus jelölés?

Például T 3050

  • A 30-as szám /az első két számjegy/ a hab súlyát jelzi, tehát ebben az esetben a hab súlya 1 m3 -enként 30 kg. /mely az átlagos sűrűség és súly/. Minél magasabb az első két számjegy, annál nagyobb a hab teherbírása.
  • Az 50-es szám /második két számjegy/ a hab tömörítési ellenállását jelzi, ebben az esetben 5,0 kPa, ami nagyobb közepes merevséget jelent. Minél magasabb a jelölés második két számjegye, annál nagyobb az ellenállás és annál merevebb a hab.

PUR hab T 3050 a közepes és magasabb súlycsoportokba tartozó, 110 kg-ig terjedő súlykategóriákhoz tervezték. A kárpitosiparban nagy terhelésű helyek kárpitozására, egész éves használatra alkalmas, nagy teherbírású kanapék, fotelek, matracok, ülőalkalmatosságok, kerti ülőalkalmatosságok és keményebb háttámlák gyártásához használják. Lágyabb habok, például T 2536 a kanapék puhább háttámláihoz és a karfákhoz használják, amelyek kevésbé terheltek, mint az ülések.

Zatvoriť
Vážený zákazník,
naša spoločnosť bude v čase od v čase od 22. júla do 6.
augusta čerpať CELOZÁVODNÚ DOVOLENKU

Vaše objednávky budú expedované v pondelok 7. augusta

Ďakujeme za pochopenie
Kapcsolat
Szeretné megkapni a legfrissebb információkat áruházunkból?
Iratkozzon fel e-mail hírlevelünkre.
Subscription Form
© 2024 Minden jog fenntartva | Webdesign by Pixel Design s.r.o. | Created by webyashopy.cz
Meli interiéry, s.r.o. - Hlavná 108, 930 36 Horná Potôň
hello world!
storemagnifiercrossmenu