0
kosár
0 Ft nettó ár
0
kosár
0 Ft nettó ár

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kárpitos anyagot egy kanapéhoz, kanapéhoz, kanapéhoz?

AURORA_potahova_latka
Poťahová látka Aurora

Az üléshuzat szövetének kiválasztásakor a színmegfelelőség és a kellemes tapintás magától értetődő. De ugyanilyen fontos, hogy a választásnak otthonának minden tagjára, beleértve a gyermekeket vagy a háziállatokat is, tekintettel kell lennie. Ha vannak gyermekei vagy háziállatai, akkor meg kell fontolnia, hogy olyan kárpitanyagot válasszon, amely ellenáll a szennyeződéseknek és könnyen tisztítható.

Íme néhány hasznos tipp, hogyan válassza ki a megfelelő kárpitszövetet, hogy megfeleljen az igényeinek és illeszkedjen a belső térbe.

Mit kell figyelembe venni a kárpitos szövet kiválasztásakor

 • milyen gyakran fogják használni a kanapét - naponta vagy alkalmanként
 • gyermekeknél - ételfoltok, ital kiömlése
 • háziállatok számára - ellenállás a karomkarcolásokkal szemben és könnyű karbantartás a szennyeződések esetén
 • a napfény tartománya az ülőgarnitúrán
 • kanapé kivitelezése, a kárpitszövetet a belső térhez igazítani
 • melegítő vagy hűtőburkolat

Fontos, hogy kárpitozott bútorokhoz megfelelő szövetet válasszon, ne pedig vékony függönyökhöz való dekorációs anyagot vagy rugalmas anyagot, amely gyorsan elhasználódhat. A kárpitozott bútorokhoz tervezett kárpitszövetek rendkívül ellenállóak a kopással, kopással szemben, és tartósak. Ez a szövésnek és a súlynak, valamint a szálak sűrűségének köszönhető. Az ilyen kárpitos szövetek még mindennapi használat mellett sem kopnak el gyorsan. Nem kell azonban mindig érvényesülnie annak a szabálynak, hogy minél vastagabb a kárpitszövet, annál tartósabb. A kárpitos szövetekben használt műszálak /PES, PP/ általában tartósabbak, mint a természetes szálak /COT/.

A napfény nem befolyásolhatja a jó minőségű, színes szövetből készült kanapé színét, feltéve, hogy a kanapé nem közvetlenül egy nagy ablak mellett van elhelyezve. Ebben az esetben a kanapé színe a magas UV-sugárzás miatt hónapok vagy évek alatt kissé kifakulhat.

Milyen kárpitos szövetek alkalmasak kárpitozott kanapékhoz

potahove latky

A kárpitozott ülésekhez 3 fő anyagtípust használnak:

Mindegyik anyagnak megvannak a maga egyedi előnyei és jellemzői.

Bőr és műbőr

A bőrrel kárpitozott ülések nagyon tartósak és kiváló minőségűek. A bőr azonban érzékeny lehet a fényre, így könnyebben kifakulhat. A szennyeződések könnyen eltávolíthatók róla, de a bőr rendszeres ápolása nagyon fontos és szükséges, hogy a bőr ne repedezzen, ne tűnjön száraznak, és sokáig rugalmas maradjon. Ehhez a bőr- és műbőrfelületek rendszeres ápolása szükséges.

 • egyes bőrök érzékenyek a foltokra, különösen a szarvasbőr, nubuk
 • a bőr nem ellenáll a háziállatok által okozott karcolásoknak
 • a természetes valódi bőr sokszor drágább, mint a mesterséges ökobőr.

Textilszövetek: pamut, poliészter, vászon, PP vagy ezek kombinációja.

Ha textil kárpitszövetet választunk a kárpitozott bútorokhoz, előnye, hogy a színek, minták, minták és anyagok szélesebb választéka áll rendelkezésre, mint a valódi bőr vagy műbőr esetében. A textil kárpitszövetek megfizethetőbbek és elég tartósak. A kárpitozott bútorokhoz és kanapékhoz többféle kárpitszövet létezik:

 • Pamut kárpitszövetek: nagyon bőrbarát, kellemes tapintású. Szakadásállóak, de nehezebb is a karbantartásuk.
 • Poliészter jelenleg a legszélesebb körben használt anyag a kárpitszövetek esetében. Nagyon tartós és könnyen karbantartható. A foltok, foltok könnyen eltávolíthatók. Impregnálható a foltosodás megakadályozására vagy gyúlékonyságának csökkentésére. A poliészter szövetek számos színben és textúrában kaphatók, Ön kiválaszthatja és könnyen finomhangolhatja a belső térhez illő huzatot.
 • Bársony, alebo plyš pôsobí elegantne a dáva čalúnenému nábytku, exkluzívny vzhľad, je mäkký a hrejivý. Prednosťou týchto látok je, že väčšinou bývajú PET friendly.
 • PP /polipropilén/ nagyon nagy tartósság és viszonylag alacsony ár jellemzi. Tapintásra azonban nem olyan kellemes, mint például a poliészter vagy a pamutszövet.

Fontos paraméterek az üléshuzat szövetének kiválasztásakor

Amikor eldönti, hogy melyik kárpitanyagot válassza, javasoljuk, hogy összpontosítson néhány paraméterre, amelyek kulcsszerepet játszanak abban, hogy az elkövetkező években mennyire lesz elégedett az ülésével.

Tömeg /szövet m²-enkénti súlya/

A kárpitszöveteknek elég tartósnak kell lenniük ahhoz, hogy ne kopjanak el gyorsan, különösen a mindennapi használat során. Az egyik fontos kritérium a grammatika - a szövet négyzetméterenkénti súlya.

150 g/m²-ig  - dekorációs szövetek vagy függönyszövetek

150-300 g/m² közepes súlyú szöveteket mér. Ebben a kategóriában a közös kárpitozás szövetek kanapék és kanapék

300 g/m² és több nagy tömegű szöveteket mér. Ezeket a szöveteket nagy tartósság és nagyobb élettartam jellemzi

A borítószövet kopásállósága

A kopásállóságot az MD /Martindale/ jelöli /lásd a cikket/. MD/ kárpit kopásvizsgálat

A kárpitszövet színstabilitása

Minden szövet kifakul a napfénynek való tartós kitettség hatására. A szövet színének kifakulása bizonyos mértékig lelassítható vagy csökkenthető. Egyes kárpitszövetek magas színtartóssággal rendelkeznek, ezek UV-fény hatására is sokkal hosszabb ideig megőrzik színüket. Ezek főként kültéri használatra szánt  kültéri fedőszövetek. Ez az érték egy 1-től (alacsony) 8-ig (magas) terjedő skálán van feltüntetve.

Mivel a beltéri kanapék vagy kanapék nincsenek több órán keresztül teljesen kitéve a napfénynek, mint például a kültéri kerti bútorok, a 8-as fényállóság nem szükséges, már egy közepes érték is elegendő a kanapé színtartósságának megőrzéséhez /közelítőleg 2 -3/.

A kárpitanyag gyűrődése

Ráncosodás - apró ráncok, csomók kialakulása a szövet felületén, ami a bevonat kopásának benyomását kelti. Bár ez egyes szöveteknél gyakori folyamat, jobb, ha meggyőződik arról, hogy az anyag nem hajlamos a pillingre. A specifikációban 1-5-ig terjedő skálán van feltüntetve.

A felület a kárpitos szövet érezni

Minél durvább, annál puhábbnak és melegebbnek érzi a felületet. A sima szövetfelület, hűvösnek érzi magát, például a poliészter kárpitos szövetek kellemesen hűvösnek érzik magukat, különösen a forró nyári napokon.

A kárpitos szövetek könnyű karbantartása

A könnyen ápolható kárpitanyag előnyös, különösen, ha a háztartásban gyermekek vagy háziállatok vannak. A poliészter szövetek és a mikroszálas kárpitszövetek nagyon könnyen karbantarthatók, köszönhetően annak, hogy alig szívják magukba a szennyeződéseket és a folyadékokat. A foltok és foltok gyorsan és egyszerűen eltávolíthatók egy nedves ruhával. Emellett sok PES-szövet további foltmentesítő kezeléssel van ellátva, vagy vízálló.

A bőrfelületeket vagy a bőrutánzatot könnyű karbantartani, mivel a szennyeződések és folyadékok egy ronggyal letörölhetők.

Beltéri háziállatok számára alkalmas fedőszövetek

A karmok beakadhatnak a sima szövethurkokon, valamint a durva öltésekkel ellátott bolyhos szöveteken. Következésképpen fennáll a kárpitos szöveten lévő szemek kihúzásának veszélye.

A mű- vagy természetes bőrt nagyon könnyen megkarcolják vagy akár el is tépik a karmaikkal.

Zatvoriť
Vážený zákazník,
naša spoločnosť bude v čase od v čase od 22. júla do 6.
augusta čerpať CELOZÁVODNÚ DOVOLENKU

Vaše objednávky budú expedované v pondelok 7. augusta

Ďakujeme za pochopenie
Kapcsolat
Szeretné megkapni a legfrissebb információkat áruházunkból?
Iratkozzon fel e-mail hírlevelünkre.
Subscription Form
© 2024 Minden jog fenntartva | Webdesign by Pixel Design s.r.o. | Created by webyashopy.cz
Meli interiéry, s.r.o. - Hlavná 108, 930 36 Horná Potôň
hello world!
storemagnifiercrossmenu