0
kosár
0 Ft nettó ár
0
kosár
0 Ft nettó ár

A kárpitozott bútorok gondozása

A kárpitozott kanapé rendszeres ápolást igényel. Meghosszabbíthatjuk élettartamát és hosszabb ideig megőrizhetjük eredeti megjelenését.

Mindenekelőtt a kárpitozott bútorokat a gyártó ajánlásainak megfelelően kell használni. Nem szabad túlterhelni azáltal, hogy a tervezettnél többen ülnek le, gyerekek ugrálnak, nem ülésre szánt részeken ülnek - kartámaszok, háttámlák, összecsukható részek és hasonlók. A kárpitozott bútorokat nem ajánlott közvetlen napfénynek kitenni, illetve hőforrás közelébe helyezni. A kanapé kárpitanyaga különösen káros:

Napfény - tönkreteszi a textilszálak szilárdságát, fakulást okoz

Meleg radiátorok vagy fűtőcsövek - kiszárítják a szálakat, ami fakulást okoz

Por - koptató részecskék roncsolják a szövet szerkezetét - javasoljuk a rendszeres porszívózást megfelelő tartozékokkal

Extrém izzadás, faggyú, kozmetikumok – tönkreteszi a színpigmentet

Az éles tárgyak - kapcsok, ékszerek, cipzárak - károsítják a szövet felületét és szerkezetét

Kárpitápolás

Rendszeres napi ápolás - száraz puha kefével, szivaccsal vagy pamut kendővel enyhén távolítsa el a port (ne nyomja feleslegesen).

Porszívóval hetente egyszer porszívózzon – használjon kisebb szívóerőt és speciális tartozékot a kárpitozáshoz.

Ne használjon gőztisztítót, és ne tisztítsa a bevonatot erős nyomással és olyan tárgyakkal, amelyek károsíthatják az anyagot. Ne használjon benzines tisztítószert vagy acetont.

Foltok eltávolítása a szövetről

A kiömlött foltokat azonnal el kell távolítani. Ne dörzsölje a foltokat, csak óvatosan szívja fel őket a lehető leghamarabb tiszta kendővel. Szilárdabb szennyeződés esetén kanál segítségével távolítjuk el a szennyeződést. Óvatosan tisztítsa, kerülje a dörzsölést, és a folt szélétől a közepéig dolgozzon, nehogy a folt szétterjedjen és/vagy mélyebben behatoljon az ülés anyagába. Ha a folt továbbra is megmarad, óvatosan tisztítsa meg nedves ruhával és semleges pH-jú szappanos oldattal. Törölje le a felesleges nedvességet papírtörlővel, és hagyja megszáradni a fedelet. Ha szükséges, ismételje meg az eljárást. Ne használjon hajszárítót vagy más közvetlen hőforrást a szárításhoz!!

Mindig forduljon szakemberhez, ha nem tud mit kezdeni egy piszkos huzattal.

Műbőr ápolás

Egyes színes szövetek, mint például a farmer, rátapadhatnak a műbőrre, különösen a világosabb színekre.

Rendszeres napi ápolás - enyhén távolítsa el a port semleges pH-jú vízben vagy szappanban enyhén megnedvesített pamutkendővel vagy szivaccsal. Ne használjon súrolószert, gőztisztítót, és ne tisztítsa a bevonatot erős nyomással és olyan tárgyakkal, amelyek károsíthatják a bőrt. Ne használjon benzines tisztítószert vagy acetont.

Ha szükséges, nedvesítsen meg egy tiszta puha pamutkendőt vagy szivacsot vízzel és semleges szappannal, csavarja ki alaposan, és húzza át a szennyezett részeket. Alaposan öblítse le a ruhát, és szükség szerint ismételje meg.

Foltok eltávolítása műbőrön:

Porszívózza fel a foltot a lehető leggyorsabban, és törölje le egy nedvszívó kendővel vagy szivaccsal, ha folyékony. Szilárdabb szennyeződés esetén kiskanállal távolítjuk el a szennyeződést. Mindig a folt szélétől a közepéig dolgozzon, hogy megakadályozza a folt terjedését. Ne dörzsölje feleslegesen a foltot, mert a szennyeződés mélyebben behatolhat az ülés anyagába. A foltot semleges pH-jú szappanos oldattal megnedvesített, gyengéd, körkörös mozdulatokkal megnedvesített ruhával távolítsuk el.A felesleges nedvességet papírtörlővel itassuk fel, végül száraz ruhával alaposan szárítsuk meg a felületet. Hajszárítót vagy egyéb közvetlen hőforrást nem használunk a szárításhoz!!

Mindig forduljon szakemberhez, ha nem tudja, mit kezdjen a koszos huzattal.

Természetes bőrápolás:

Rendszeres napi ápolás - könnyedén távolítsa el a port egy pamut kendővel vagy szivaccsal, nedvesítse meg óvatosan vízzel és alaposan csavarja ki.

Alternatív megoldásként használhat speciális bőrtisztítószereket, de csak azokat, amelyeket a kanapén használt bőr szállítója ajánl. Nem olyan termékek, amelyeket általában a bőrön árulnak. Minden bőrgyártó saját bőrbarnító eljárást alkalmaz, ezért speciális termékeket ajánl kezeléséhez.

A tisztításhoz és az impregnáláshoz csak speciális eszközöket használjon. A szokásos tisztítószerek visszafordíthatatlanul károsíthatják a bevonatot. Tisztítás után soha ne szárítsa meg az ülést hajszárítóval vagy közvetlen napfényben. A napfény felgyorsíthatja a burkolat látható kopását. A közvetlen UV-sugárzásnak való tartós kitettség nemcsak a burkolat színét változtathatja meg, hanem a rostok gyengülését is okozhatja.

Kávé, bor, gyümölcslé, tej, tea foltok: nedvszívó papírral távolítsuk el, és gyengéden tisztítsuk meg semleges szappant tartalmazó szivaccsal és vízzel.

Rágógumi: távolítsa el úgy, hogy jeget egy műanyag zacskóba tesz, és egy kanállal óvatosan kaparja, hogy elkerülje az anyag sérülését.

Vér: távolítsa el hideg vízzel vagy semleges szappannal.

Gyertyaviasz: nedvszívó papíron finom vasalással távolítsa el. Óvatosan törölje le langyos vízzel és semleges szappannal

Csokoládé, lekvár, szirup és gyümölcs: óvatosan távolítsa el egy kanál segítségével, és mossa le langyos vízzel és semleges szappannal.

Kozmetikai foltok: 20%-os alkohollal tisztítsa meg.

Vizelet: 1 rész ecet 2 rész víz arányában vízzel elkevert színtelen ecettel távolítsa el. A foltot felváltva törölje le nedves és száraz ruhával.

Speciális szövetkezelések és könnyen tisztítható szövetek: kisgyermekes vagy háziállatokkal rendelkező háztartások számára ajánlott.

Impregnálás - meghosszabbítja az ülés élettartamát és megóvja a színfakulást. Egyes takarószöveteket a gyártó impregnálja, vagy a vásárlás után azonnal impregnálhatja a huzatot. Az impregnálást mindkét esetben meg kell ismételni az ülés használatának mértékétől függően, átlagosan félévente-évente. Az anyag a rendszeres impregnálásnak köszönhetően ellenállóbb lesz a szennyeződésekkel szemben, és jobban taszítja a vizet.

Ugyanakkor jobban védi a napfénytől. A tisztítás során csak speciális eszközöket használjon a szövethuzatokhoz. Válassz olyat, amelyik nem vérzik.

Könnyen tisztítható textíliák - már a szövet gyártása során impregnálják a szövetet, vagy olyan technológiával, vagy olyan anyag hozzáadásával készül, amely természetesen növeli a szennyeződésekkel szembeni ellenálló képességét, és lehetővé teszi a szennyeződések könnyebb eltávolítását.

Milyen változások fordulnak elő a burkolat megjelenésében a használat során?

A kárpitozott bútorok használatakor normális, hogy előbb-utóbb különböző tényezők hatására megváltozik a kárpitszövet megjelenése. A legtöbb kárpitszöveten a kopás a súrlódás következtében jelentkezik. Fuzzing - kis golyók képződése vagy bolyhosodás - rövid szőrszálak kialakulása normál használat mellett is előfordulhat. A bolyhosodás minden textilszál természetes jellemzője, és nem az anyag idő előtti elhasználódása vagy romló minősége.

A természetes pelyhesedés nem ok panaszra, karbantartáshoz célszerű pelyhesedés-eltávolítót használni.

A TEXTILEK FELHASZNÁLÁS SZERINTI OSZTÁLYOZÁSA:

ALKALMI HÁZTARTÁSI HASZNÁLAT

-a textíliák csak alkalmanként használt részek kárpitozására alkalmasak, kartámaszok, szegélyek, gombok, csőszerkezetek kárpitozására nem.

teljes kár 6000 ford./percnél egy Martindale gépen.

IGÉNYES OTTHONI HASZNÁLAT

kisebb felülettömegű textíliák, amelyek igénytelenül használhatók nappali- és hálószobabútorokban.

-teljes sérülés 15.000 ford./percnél Martindale gépen.

-jelentős sérülés, ellaposodás - a szálak gyengülése, vagy a felület foltosodása.

NORMÁL HÁZTARTÁSI HASZNÁLAT

-a termék egész napos otthoni használatához és normál közterületi használatra.

-teljes kár 25.000 ford./percnél egy Martindale gépen.

KÖZTERÜLETEK IGÉNYES HASZNÁLATA

-textíliák nagy stresszintenzitású területekre - bútorok éttermekbe, mozikba, színházakba.

-teljes kár 30.000 ford./percnél egy Martindale gépen.

-nincs látható kopás, a felületet nem zavarja a kopás.

POPpolipropilénCVviszkóz
PESpoliészterPTFEteflon (gore-tex)
PADpoliamidPPpolipropilén
PUpoliuretánCO, BApamut
PAMpoliakrilWOgyapjú
symboly
Gondozás és karbantartás 2

Bútorkárpitok

Belépés

STANDARD HABOK

standard peny

HIDEG HABOK

studene peny

heterogén hab

pojena drt

DARÁLT HABOK

drceny molitan

MATRAC HUZATOK

BELÉPÉS
logo2

BŐRÖK

BELÉPÉS

koženky

vstúpiť
Zatvoriť
Vážený zákazník,
naša spoločnosť bude v čase od v čase od 22. júla do 6.
augusta čerpať CELOZÁVODNÚ DOVOLENKU

Vaše objednávky budú expedované v pondelok 7. augusta

Ďakujeme za pochopenie
Kapcsolat
Szeretné megkapni a legfrissebb információkat áruházunkból?
Iratkozzon fel e-mail hírlevelünkre.
Subscription Form
© 2024 Minden jog fenntartva | Webdesign by Pixel Design s.r.o. | Created by webyashopy.cz
Meli interiéry, s.r.o. - Hlavná 108, 930 36 Horná Potôň
hello world!
storemagnifiercrossmenu